Primitivo 2018

En 2018 volví al Primitivo. Todo cuadraba: ganas de Camino, 15 días de vacaciones, verano… No podía dejar pasar la oportunidad de repetir éste maravilloso Camino.

En 2017 descubrí el Camino ideal para dos semanas de vacaciones y en 2018 volvía a tener 15 días para dedicárselos al Camino. Y en lugar de «hacer amistades», me decidí a «revisitar un amigo».

Aquí recojo los posts que publiqué en su día para documentar el Camino Primitivo que recorrí en 2018:

Pròleg: Casa – Sants – Bilbao – Oviedo
Torno al Camino i repeteixo el Camino Primitivo, que vaig fer l’agost passat.
Com qui torna a casa, jo torno al meu món. Seran 15 dies de desconnectar i gaudir. He sortit de Terrassa a les 5:55 h, de Barcelona a les 7:30 h i de Bilbao a les 16:30 h. Son les 21:30 h i estic mort!

Etapa 1: Oviedo – Grado
26 Km en una etapa que se m’ha fet curta i on, cada racó, m’ha portat records recents. Un dia fantàstic per caminar, sense calor, amb ventet, per boscos que tapaven el sol de migdia…
Aquest any, en lloc d’agafar la darrera plaça, he agafat una de les primeres a l’albergue.

Etapa 2: Grado – Salas
22 Km en una etapa que, excepte del sol, he gaudit de tot: Boira ploranera, vent, pujades, baixades, boscos, carreteres… I una «sorpresa» final.

Etapa 3: Salas – Tineo
19,2 Km en una etapa que he «ampliat» a més de 23km. Sense boira, sense vent, sense sol… Però amb km de més, parades de més, gent de més i fang de més.

Etapa 4: Tineo – Borres
16 Km en una etapa que hem escurçát per mirar de fer la de demà per Hospitales. Segurament, si el temps segueix igual, no podrem i haurem d’anar cap a Berducedo passant per Pola de Allande.
Vull veure el sol!
PS- Utinghami, ves-te’n de vacances!

Etapa 5: Borres – Berducedo
31 Km en una etapa que, tot i l’encant, se m’ha fet llarga. Molt. Sortir a les 7.00 i arribar a les 17.00 és matador!

Etapa 6: Berducedo – Grandas de Salime
20,1 Km: en una etapa sense pluja i amb i sense boira; on s’han eixugat les sabates i he «gaudit» de boscos cremats i una ‘meravellosa’ baixada fins a la Presa de Salime.

Etapa 7: Grandas de Salime – Fontsagrada
25,2 Km en una etapa on hem tingut boira i sol, fred i calor, que se m’ha fet llarga amb pujades i baixades que no deixàvem reposar gaire, rectes a ple sol…
Avui hem passat d’Astúries a Galícia. Estem a meitat de camí i, a partir d’ara, inconscientment, en lloc de sumar, comencem a restar.

Etapa 8: Fontsagrada – O Cádabo
24,3 Km en una etapa trenca-cames. Plena d’asfalt, amb molta calor, aire calent, aturades obligades, i reunions sota l’ombra al voltant de gerres de cervesa.

Etapa 9: O Cádabo – Lugo
30,6 Km en una etapa llarga, de tres parts, separades pels dos punts de proveïment que hi ha.

Etapa 10: Lugo – Ferreira
26,4 Km en una etapa asfaltada gairebé del tot, on he caminat amb sabates i xancles a parts iguals, amb paisatges que distreien el cap de l’escalfor que pujava pels peus.

Etapa 11: Ferreira – Melide
20 Km en una etapa que m’ha servit per carregar forces pels tres dies que queden. Amb molt menjar i encara més xerrera. El millor: la companyia i les paraules.

Etapa 12: Melide – Arzúa
13,6 Km en una etapa gairebé perfecte. Amb boira ploranera de bon matí, sense sol a migdia, amb pocs pelegrins i molts caminants, amb bona companyia i moments de soledat, gairebé ‘plana’, amb tranquilitat i bons aliments.

Etapa 13: Arzúa – Pedrouzo
19,5 Km en una etapa que comença a olorar a menancolia i on cada fita et recorda que queda menys. Demà serà el dia de l’emoció; avui és el dia dels records.

Etapa 14: Pedrouzo – Santiago
Pedrouzo – Santiago: 19,3 Km en una etapa curta. Molt curta. Massa curta!

Epíleg: Santiago de Compostela – Casa
Un fotimer de kilòmetres en dos dies que es fan com si fos un. La tornada a casa mai és plaent quan marxo de Santiago. L’arribada a casa sempre és el millor de tot el Camí.

Y aunque el Primitivo ya no está en el podio de mis Caminos Recomendados, sigue siendo mi amor platónico y gran maestro, donde aprehendí lo que siento en el Camino.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial